Onze woning is gelegen in het hartje van de Ardennen, op wandelafstand van Achouffe, gekend voor zijn brouwerij met zijn smakelijke streekbieren, zoals "La Chouffe", "Mc Chouffe"... gezellige tavernes en terrasjes.

De prima bewegwijzering van de wandelwegen door bossen en weiden, maakt van Petite Mormont en ruime omgeving een paradijs voor wandelaars.

Recentelijk zijn er ook fietsknooppunten aangeduid : een uitstekend hulpmiddel om fietstoeren te maken met of zonder elektrische hulp.

Houffalize, het gekende stadje omarmd door een meander van de Ourthe, heeft tal van toeristische troeven, restaurantjes, gezellige terrasjes, overdekt zwembad en kinderpret in Houtopia, ... hier vind je ook het kantoor van de toeristische dienst in het centrum op Place du Crucifix 2, 6660 Houffalize.

Houffalize heeft zich gespecialiseerd in de mountainbike sport. De omgeving is er uitermate voor geschikt. Er liggen dan ook talrijke aangeduide mountainbike parcoursen. Houffalize organiseert ook jaarlijks een wereldbekerwedstrijd mountainbike.

De skigebieden van de Baraque Fraiture en La Roche liggen binnen handbereik zodat de woning in de winter ook een prima uitvalbasis is om te skiën en te langlaufen.

We zitten in de streek van de Ourthe, ... mogelijkheid om te kajakken.

In het vlakbij gelegen Nadrin vind je Le Hérou: een woest stukje natuur, een rotsmassief, ingesloten door de Ourthe, met kleine paadjes en puntige toppen. Een uitdaging voor wandelaars.

De samenvloeiing van de Ourthe Occidental en de Ourthe Oriental is een mooi wandeldoel, de stuwdam met het meer van Nisramont is een bezoekje waard ...

Bastogne en La Roche zijn de dichtste buursteden van Houffalize. Bastogne is vooral bekend om zijn verleden in de tweede wereldoorlog: de Mardassou, het gerenoveerde War Museum is zeker een bezoek waard.
Bovendien kan je er lekker tafelen en terrasjes doen. De horeca van La Roche moet hiervoor zeker niet onderdoen. La Roche is in Vlaanderen bekend als een toeristisch centrum o.a. voor zijn kasteelruïne ... inclusief spook.